Final Copa América: Brasilien–Peru

Det är inte bara finalen i fotbolls-VM som spelas på söndagen utan också finalen i Copa América. Att Brasilien är ett av lagen i final är knappast någon överraskning, men att Peru är det andra laget är lite av en skräll. Finalen blir lagets första sedan 1975 och faktum är att det peruanska laget faktiskt kan ge brassarna en match.

Inte ett enda insläppt mål

Brasilien har i år haft en tämligen enkel resa mot final i Copa América. I gruppspelet inledde man med 3-0 mot Bolivia. Därefter blev det ”bara” 0-0 mot Venezuela och sedan hela 5-0 mot Peru. I kvartsfinalen mot Paraguay blev det värre. Mållöst både efter ordinarie tid och förlängning, vilket innebar att matchen fick avgöras på straffar, där Brasilien till slut drog det längsta strået och vann med 4-3.

I semifinalen mot ärkerivalen Argentina såg det något bättre ut. Brasilien vann med 2-0 efter mål av Gabriel Jesus och Firmino, men då ska man komma ihåg att Argentina knappast gjort någon större insats i den här turneringen.

Peru är lite av den här turneringens utropstecken. Dock tog man sig vidare som trea från sin grupp efter 0-0 mot Venezuela, 3-1 mot Bolivia och sedan som sagt 0-5 mot Peru. Men, i slutspelet har laget höjt sig ett par nivåer.

I kvartsfinalen lyckades man pressa Uruguay till straffsparkar efter 0-0 både efter full tid och förlängning. I straffläggningen var peruanerna iskalla och satte alla sina fem straffar, medan storstjärnan Luis Suarez blev syndabock för Uruguay då han missade den första straffen. Därefter vann Peru på ett övertygande sätt semifinalen mot Chile med hela 3-0.

Båda lagen i målform

Ser man till hur det gick när lagen möttes i gruppspelet ska Peru inte ha en chans. Men, en final är någonting helt annat och det peruanska laget lär komma oerhört taggade till den här matchen. Frågan är dock om Peru kan rå på Brasilien inför ett fullsatt Maracana?

På något sätt känns det som att det kan gå lite hur som helst i den här matchen. En sak är i alla fall säker och det är att båda lagen visade målform i semifinalen. Därför blir tipset att det blir över 2,5 mål i den här matchen. Bäst odds hittar vi hos LeoVegas Sport som bjuder 2.00 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Över 2,5 mål till 2.00 hos LeoVegas Sport

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se