Fotboll betting

fotboll betting

Fotboll är den populäraste sporten när det kommer till betting, i alla fal i Sverige. Svenska folket bettar på Stryktipset, Måltipset, oddset och mycket mer, varje vecka. Men det är hos andra spelbolag än SvenskaSpel som de riktiga pengarna kan hämtas och där du kan lägga de bästa spelen. Här kommer vi att ta upp de vanligaste spelformerna när det kommer till betting på fotboll.

Betta på resultat

Det enklaste sättet att betta på fotboll är helt enkelt att betta på hur man tror att matchen slutar. Blir det hemmavinst, oavgjort eller bortavinst, alltså 1, X eller 2? Denna spelformen används även av de allra bästa, professionella bettarna, i kombination med andra spelformer. Hos alla spelbolag så kan du även betta på dubbelchansen, där du kan välja två av tre alternativ. Men du får räkna med att oddset blir väldigt lågt.

Över / Under

Detta innebär att man bettar på hur många mål det blir i en match eller för ett av lagen. När man pratar om ”över / under” så relaterar man till om det blir mer eller minder än X mål. Det normala är att man måste satsa pengar på om det blir mer eller mindre än X,5 mål, alltså 0,5 – 1,5 – 2,5 – 3,5 mål och så vidare. Detta är en ganska enkel spelform som många använder.

Handikapp

Detta kan verka komplicerat för många men det är i grunden väldigt enkelt. Här ger du något lag handikapp redan från start, för att höja oddset på det lag du tror vinner. Om t.ex Manchester City spelar hemma mot Fulham så lär oddset på Man City vara väldigt lågt, kanske 1,20 gånger pengarna. Men om du tror att Manchester City vinner med mer än ett mål, så kan du ge Fulham ett mål i handikapp.

Detta innebär rent konkret att Fulham leder med 0-1 redan från start och att Manchester City måste göra minst två mål mer än Fulham. Om detta spel sitter så höjer du oddset rejält.

Hörnor

Att betta på hörnor är extremt underskattat! Man kan ofta hitta riktigt bra spelvärde i att betta på hörnor, då oddsen ofta är höga. Här gäller det att titta på statistik, för att se hur lagen normalt spelar och hur många hörnor de snittar. Om man har två lag som möts, som spelar mycket på kanterna och normalt får mycket hörnor, så kan detta spel ge riktigt bra vinst.

Exampel på detta är att man bettar på att det blir över 9,5 – 10,5 eller 11,5 hörnor i en match. Man kan också betta på x-antal hörnor som ett av lagen får.

Målgörare

I varje match så kan man oftast se en lista med alla spelare i vardera lag. Här kan man betta på att en viss spelare gör mål i en match, man kan även betta på vem som gör det första eller sista målet. Vi rekommenderar dock att man håller sig till att betta försiktigare, alltså på om en viss spelare gör mål över huvud taget. Det ger så pass bra odds att det räcker för att driva upp oddset rejält i en combo.

Båda lagen gör mål

Detta är en av de enklaste spelformerna där man kan pricka riktigt bra spelvärde. Här bettar du helt enkelt på om båda lag gör mål, om bara hemmalaget gör mål eller om bortalaget gör mål. Här kan man ofta titta på statistik från de senaste matcherna och dra en slutsats kring sannolikheterna kring om det blir mål för lagen.

Vi rekommenderar på att betta enkelt här, speciellt i en combo. Betta på om båda lagen gör mål eller inte.

Halvtid / fulltid

Här kan du betta resultat i halvtid och efter fulltid. Du kan även betta på vilket lag du tror leder efter första halvlek. Du kan även kombinera och betta på vilket lag som leder första halvan och vilket som vinner efter fulltid. Denna spelform ger i regel väldigt höga odds och man kan ofta hitta riktigt bra spelvärde här.

Udda / jämt

Blir det ett udda eller jämt resultat? Denna är svår men kan ge riktigt bra odds! Här gäller det att helt enkelt pricka om slutresultatet blir udda eller jämt.

Udda resultat: 1-0, 2-1, 3-2. 4-3 osv
Jämna resultat: 0-0, 1-1, 2,2, 3-3 osv

Sammanfattning

Analysera varje match som du tänkt betta på och gör en grundlig undersökning där du bedömer odds kontra sannolikhet. Titta på statistiken och se hur lagen presterat, hur de normalt står mot varandra och hur dagsformen kan påverka resultatet. Titta därefter hos spelbolaget för att hitta bra spelvärden där du får ett högt odds i förhållande till sannolikheten att spelet går in.