Speltips: AIK–Djurgården

Allsvenskan är på väg in i ett minst sagt avgörande skede då nio omgångar återstår innan Lennart Johanssons pokal ska delas ut. Nu på söndag väntar en match som kommer att få stor inverkan på guldstriden. Då tar nämligen serietvåan AIK emot serieledarna och ärkerivalerna Djurgården på Friends Arena.

Inte förlorat sedan maj

AIK har följt upp förra årets guld med ännu en stark säsong. Dock har laget under de senaste två månaderna haft ett tufft spelschema med matcher i både Allsvenskan samt Champions League- och Europa League-kvalet. Något som inneburit i princip två matcher i veckan under såväl juli som augusti. Men, laget har trots det vunnit sex av de sju senaste matcherna i Allsvenskan. I den senaste matchen, borta mot Östersund, blev det seger med 3-1.

Djurgården ser mer och mer ut som ett guldlag. Laget har vunnit de sex senaste matcherna i Allsvenskan och dessutom hållit nollan i samtliga av dessa. Förlorat har inte Djurgården gjort sedan derbyt mot just AIK i mitten av maj. Den matchen ska dock ha föga betydelse nu för Djurgården ser näst intill oslagbara ut i dagsläget.

Djurgården mot guld

Frågan är om något lag ska kunna stoppa Djurgården den här säsongen. Det känns nästan som att AIK är det sista laget som har möjlighet att göra detta, men då krävs det också seger i derbyt på söndag. För närvarande skiljer det fyra poäng lagen emellan. Vinner AIK är det bara en poäng som skiljer och därmed är guldstriden vidöppen. Men, skulle Djurgården ta tre poäng, ja då skiljer det hela sju poäng ner till AIK och åtminstone sex ner till Hammarby och Malmö FF. Och då är det frågan om inte guldstriden nästan är avgjord.

För att sammanfatta det hela känns Djurgården som sagt näst intill oslagbara i dagsläget. Dessutom lär AIK vara ganska trötta då man även möter Celtic i Europa League-kvalet på torsdagskvällen. Tipset blir därför att Djurgården vinner det här. Bäst odds finns hos LeoVegas Sport som bjuder 2.80 gånger pengarna för bortaseger.

Speltips: Seger för Djurgården till 2.80 hos LeoVegas Sport

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se