Speltips: Elfsborg–IFK Norrköping

Årets upplaga av Allsvenskan fortsätter att vara rekordjämn. Inför helgens matcher står hela fyra lag, Djurgården, Malmö, Elfsborg och Östersund, på samma poäng. Som om det inte vore nog med det skuggar Göteborgsduon IFK Göteborg och Häcken endast en poäng bakom. Det lag som överraskat allra mest av topplagen är utan tvekan Elfsborg som på måndag tar emot fjolårstvåan IFK Norrköping hemma på Borås Arena.

Bara tappat två poäng på de fyra senaste matcherna

Efter förra årets ytterst mediokra säsong, där man inte slutade bättre än tolva i Allsvenskan, har Elfsborg i år fått en utmärkt start. Laget har faktiskt gjort flest mål av alla lag hittills, hela 13 stycken, vilket innebär ett snitt på över två mål per match. Av de fyra senaste matcherna har man vunnit tre och spelat oavgjort en. Dessutom har man gjort tre mål eller fler i tre av dessa. Målformen är med andra ord inget Elfsborg behöver oroa sig för.

För IFK Norrköping, som av de allra flesta rankas som en guldkandidat, har inledningen på Allsvenskan varit betydligt tuffare. På sex matcher har det bara blivit en seger. Å andra sidan har man också bara en förlust och den kom borta mot nykomlingen Helsingborg i premiären. Har Peking tänkt sig att finnas med i guldstriden i år får man nog se till att börja vinna snart.

Hemmalaget ser starka ut

Elfsborg är som sagt ett av seriens starkaste lag i dagsläget och det känns faktiskt som att man kan slå nästan vilket lag som helst. Formen hos Norrköping känns däremot aningen mer tveksam. Därför blir tipset att Elfsborg vinner den här matchen. Men, eftersom Norrköping brukar ta poäng väljer vi ändå att säkra upp med pengarna tillbaka vid oavgjort. Bäst odds hittar vi hos Mr Green som bjuder 1.81 gånger pengarna för den kombinationen.

Speltips: Elfsborg vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort till 1.81 hos Mr Green

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se