Speltips: Hammarby–Elfsborg

Allsvenskan är återigen igång efter uppehållet i juni, samtidigt som det börjar bli allt mer tydligt vilka lag som kommer att göra upp om guldet och topplaceringarna. Ett lag som har häng på en topp 4-placering är Hammarby. Men, ska man fortsätta att hänga med längst upp krävs det seger i måndagens match hemma mot Elfsborg.

I bra målform

Efter fyra raka allsvenska matcher utan seger har Hammarby i de två senaste omgångarna återigen hittat rätt. Senast blev det 3-2 borta mot GIF Sundsvall och dessförinnan vann man hemma mot jumbon Falkenberg med hela 6-2. Detta gör att laget nu tagit sig upp på en sjätteplats i tabellen med bara två poäng upp till Häcken som ligger fyra.

Dock kan Hammarby vara på väg att förlora en av sina viktigaste spelare i Vidar Örn Kjartansson, som ryktas vara på väg att lämna klubben. Islänningen är lagets bästa målskytt och har hittills gjort sju mål under säsongen.

Det går inte att säga annat än att Elfsborg har det tungt i dagsläget. Laget har bara tagit tre poäng på de senaste sex matcherna och inte vunnit sedan 15 maj. Börjar man inte vinna snart är det stor risk att Elfsborg precis som förra hösten dras in i bottenstriden. Dessutom kom igår beskedet att Elfsborg tappar en av sina bästa spelare i Pawel Cibicki som lämnar klubben för spel i Leeds.

Läge för målfest

Frågan i den här matchen är inte huruvida Hammarby kommer att vinna, utan med hur mycket. Med tanke på den målform som laget befinner sig i just nu känns det som att det kan bli målfest på Tele2 Arena. Framför allt med tanke på att Elfsborg verkar sakna det mesta i dagsläget.

Därför säger vi att Hammarby vinner även om laget startar i underläge 0-1. Bäst odds hittar vi hos LeoVegas Sport som bjuder 2.16 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Hammarby vinner om startar 0-1 till 2.16 hos LeoVegas Sport

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se