Speltips: Helsingborg–Hammarby

Allsvenskan har dragit igång igen och till helgen och på måndag väntar den tredje omgången. Inledningen på årets Allsvenskan har minst sagt varit rekordjämn. Efter två omgångar är det bara ett lag, Sirius, som har full pott, samtidigt som Örebro är enda laget utan poäng såhär långt. En av den tredje omgångens mest intressanta är den mellan nykomlingen Helsingborg och förra årets fyra Hammarby.

Bra inledning av Helsingborg

Nykomlingen Helsingborg har fått en bra start på årets säsong. I premiären mot fjolårstvåan IFK Norrköping hemma på Olympia vann man med 3-1 utan några större problem. Förra helgen blev det dock bortaförlust mot Häcken med 2-1, men HIF kunde mycket väl ha fått med sig en poäng hem, då man var ytterst nära att kvittera i slutminuterna. Fyra mål på två matcher vittnar i alla fall om att laget inte har svårt att göra mål.

Hammarby har haft en aningen tyngre inledning på årets säsong. I premiären blev det 1-1 borta mot Elfsborg och förra söndagen fick man ”bara” 1-1 hemma mot Kalmar FF. Kanske inga katastrofala resultat, men med tanke på att Hammarby inför den här säsongen gjort ett par ganska tunga värvningar och dessutom siktar på att ligga högt upp i serien hade man såklart förväntat sig mer.

Tar sin andra hemmaseger

Alla som kan sin allsvenska historia vet att det alltid är någon nykomling som gör bra ifrån sig under inledningen av säsongen. I år känns det som att det laget är Helsingborg. Även om man kanske inte kommer att vara med i guldstriden känns det som att man kommer kunna hänga med i toppen under våren. Hammarby känns däremot inte alls lika starka som förra året och kan mycket väl bli ett av årets fiasko i Allsvenskan. Åtminstone om man ser till hur laget presterat i de två första matcherna.

Därför blir tipset här att Helsingborg tar sin andra raka hemmaseger på måndag samtidigt som Hammarby inkasserar sin första förlust för säsongen. Bäst odds för det resultatet hittar vi hos Bethard som bjuder 2.60 gånger pengarna för hemmaseger.

Speltips: Seger för Helsingborg till 2.60 hos Bethard

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se