Spelbolag i Sverige

När du ska spela på odds och betting så måste du göra det hos ett av alla spelbolag som finns på nätet. Det finns idag bara ett Sverige-baserat spelbolag i Sverige och det är SvenskaSpel, där du bl.a kan spela på Stryktipset, Oddset, Lången, Måltipset och mycket mer. Du känner säkert även till spelautomaterna JackVegas (www.jackvegasonline.nu) som du ofta finner på restauranger och barer i Sverige, som även de tillhandahålls av SvenskaSpel. Om du vill spela på trav och hästsport, så är det ATG som står för de spelen i Sverige.

Vi rekommenderar dock spelbolag som ligger utanför Sverige och som erbjuder betydligt fler olika former av spel än de statligt ägda bolagen gör. Det i vårt tycke bästa spelbolaget är Betfair som nästan alltid har högsta odds på bl.a fotboll.

Tips! Om du gillar att betta på fotboll så rekommenderar vi svenska bettingsidor eftersom svensk spelreglering träder i kraft 2019.

spelbolag online

Om svenska spelbolag i utlandet

Det är ingen skillnad för dig som spelare att spela på hos ett spelbolag i utlandet. De allra flesta spelbolagen är nämligen svenskägda och erbjuder svensk support. Du kan spela för svenska kronor och din upplevelse blir inte annorlunda mot om du skulle spela hos t.ex SvenskaSpel.

En stor skillnad är dock att dina insatser inte är begränsade hos de utländska spelbolagen, så du väljer själv om du vill satsa 50 kr eller 50.000 kr på en match. Du får dessutom massor av bonusar och erbjudanden från utländska spelbolag, som du inte annars skulle få. Dessutom så finns det ofta funktioner som live spel och live streaming där du faktiskt kan se t.ex en fotbollsmatch hos det spelbolaget du spelat hos.

Skattefria vinster och uttag

Du behöver inte betala skatt på vinster hos spelbolag som har sitt säte inom EU. Det är en lag som Skatteverket inte kan bestrida. Så om du till exempel vinner 1 miljon kronor så behöver du inte betala en krona i skatt. Hela vinsten hamnar på ditt konto och du kan göra vad du vill med pengarna.

Det är dock viktigt att du håller dig uppdaterad på respektive spelbolags villkor, så att du vet vad som gäller för att ta ut pengar, t.ex om du använt en bonus och vunnit. Det är inte ovanligt att det tar någon dag eller två för pengarna att flyttas från ditt spelkonto till ditt bankkonto, så se till att läsa villkoren så att du inte får en otrevlig överraskning.

Samma spel i olika kostymer

Det spelar ingen större roll vilket spelbolag du väljer, framför allt inte mellan bolag som Bet365 och Betfair. Så länge du väljer ett spelbolag som fokuserar på sport betting, så kan du vara säker på att få ett stort utbud med spel och sporter. Om du däremot väljer att spela på sport betting hos ett casino, så brukar spelutbudet för odds spel vara något mindre.