Speltips: Malmö FF–Zrinjski Mostar

Efter ett avgörande mål med mindre än tio minuter kvar att spela mot slovenska Domzale lyckades Malmö FF ta sig vidare till den tredje omgången i Europa League-kvalet. Nu väntar bosniska Zrinjski Mostar, som kan bli en svår nöt att knäcka.

Slog ut Utrecht

Efter en strålande vår har Malmö FF under sommaren vacklat betydligt mer. Laget leder förvisso fortfarande Allsvenskan, men det är på samma poäng som AIK. Av den anledningen var segern mot Domzale i förra veckan viktig, framför allt med tanke på att MFF innan dess hade tre raka oavgjorda matcher. Dessutom hade Malmö ingen match i Allsvenskan i helgen, vilket gör att man bör komma till matchen mot Mostar tämligen utvilade.

Zrinjski Mostar slutade förra säsongen tvåa i den bosniska ligan. Laget inledde det här Europa League-kvalet med att slå ut makedonska Akademija Pandev med totalt 6-0 i den första omgången. I den andra kvalomgången blev det betydligt tuffare motstånd i form av holländska Utrecht. Men, Mostar stod för något av en skräll när man spelade 1-1 borta och sedan följde upp detta med att även spela 1-1 hemma. Därmed fick förlängning avgöra och i denna var det Mostar som drog det längsta strået då man avgjorde i den 111:e minuten.

Krävs seger hemma

Även om Zrinjski Mostar kanske inte är något lätt motstånd får man ändå säga att Malmö har haft tur med lottningen då det kunde blivit betydligt värre. Men, det krävs att man får med sig ett bra resultat från första mötet hemma. Med tanke på att Mostar känns starka hemma gör nog MFF bäst i att vinna på Swedbank Stadion. I annat fall lär det bli tufft i returen i Bosnien.

Malmö är såklart favoriter i matchen, dock känns det faktiskt tveksamt om man kommer att vinna. En sak är dock säker och det är att Malmö har en bra målform i Europa League. Dessutom blev det en hel del mål i bägge matcherna mot Domzale, 2-2 och 3-2. Därför blir tipset att det blir över 2,5 mål i den här matchen. Bäst odds hittar vi hos Expekt som bjuder 1.83 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Över 2,5 mål till 1.83 hos Expekt

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se