Spelguide

För dig som är nybörjare inom sport betting så har vi tagit fram en enkel guide, för att leda dig in på sunda vägar. När man spelar på odds och betting så är det lätt att det går överstyr, framför allt när man förlorar. Det är jättemånga som har problem med spelandet och många nybörjare gör misstag i början som får dem att tappa intresset. Så därför tänkte vi ge en liten guide här i några steg, så att du börjar spela rätt direkt, får rätt förväntan, tar rätt beslut och hanterar din ekonomi.

betting guide

Steg 1 – Budgetera din ekonomi

Innan du gör någonting över huvud taget, så ska du ta reda på hur mycket pengar du kan avvara på betting varje månad. Använd Konsumentverkets budgetkalkyl som är ett mycket bra verktyg för budgetering av privatekonomi. När budgeten är klar så ska du kunna veta exakt hur mycket pengar du kan spela för.

Steg 2 – Företagande

Nu ska du göra ett företag av din betting, för att ha full koll på hur ditt spelande går. Börja med att skapa en tabell på ett papper eller i ett kalkyldokument på datorn. Här ska du bokföra samtliga spel, vinster och förluster. Denna bokföring ska du sedan använda för att hålla koll på hur mycket du vunnit, förlorat och hur stor andel av dina spel som du vinner på.

Det är ett mycket bra sätt att också kunna se vad det är för sorts spel som du ofta får in och du kan då justera ditt spelande utefter vad du verkar vara bäst på.

Steg 3 – Skapa en spelbank

Du ska inte föra över pengar direkt från ditt bankkonto till spelbolagen och bettingsidorna för då är det risk att du också för över mer än vad du tänkt eller vad din ekonomi håller för. Du ska öppna ett konto på antingen Skrill, Neteller eller PayPal och dit för du varje månad över den summa pengar som du bestämt dig att spela för.

En annan fördel med dessa ”mellankonton” är att du kan förflytta dina pengar snabbare mellan olika spelbolag. Du kan dessutom skaffa dig ett bankkort från vissa av dessa ”nätbanker”, i fall du skulle vilja använda vinstpengar till annat.

Steg 4 – Välj spelbolag eller bettingsida

Eftersom du nu har ett mellankonto, så kan du registrera dig hos fler bettingsidor och spelbolag. Skillnaden mellan spelbolag och bettinsidor som vi ser det är att ett spelbolag fokuserar på betting och alla möjliga sorters hazardspel. En spelsida är t.ex ett casino som även erbjuder spel på betting. De sistnämnda brukar dock ha ett mindre utbud av sport betting.

Fördelen med det är att du kan utnyttja flera bonusar och erbjudanden samt att du kan spela hos det spelbolag som har högst odds på ett visst spel. Välj upp till fem spelbolag, mer än så blir bara rörigt, sedan hämtar du dina bonusar och placerar dina spel. Om du vill se fler spelbolag än de vi listar så kan du besöka OddsBetting.nu.

Steg 4 – Följ tips från experterna

Om du är intresserad av en eller flera sporter så ska du naturligtvis spela på just de sporterna, eftersom dina kunskaper garanterat är bäst just där. Följ också andra experters speltips och idéer för att få olika åsikter och infallsvinklar inför dina spel.

Det finns mängder av rekare på nätet och du behöver bara göra en snabb sökning på en sport, match eller ett sport event för att hitta rekar och tips.

Steg 5 – Spela sunt och ansvarsfullt

Nu när du är igång med ditt spelande så ska du följa de regler och riktlinjer som du satt upp i din budget och ditt företagande. Du ska ALDRIG bryta de reglerna, inte ens med en krona! Om du förlorar alla dina pengar i början av månaden, ja då får du vänta tills lönen kommer innan du kan fortsätta att spela.

Spela aldrig med inställningen att du ska vinna tillbaks någonting eller genom tron att du är bombsäker på dina spel. Den säkraste spiken riskerar alltid att gå åt pipan och det är därför spelbolagen tjänar pengar. Spela sunt och ansvarsfullt!